Klä stilar och modeller

Mantelklänning

Mantelklänning

gå med i diskussionen

 
Innehållet
 1. godsaker
 2. Vem är lämplig?
 3. När så är lämpligt?
 4. Klassisk mantelklänning
 5. Med spets
 6. Med ärm
 7. Med krage
 8. Med klyvning
 9. längd
 10. Populära färger
 11. Modetrender
 12. Vad ska man ha på sig?
 13. Så här kompletterar du bilden: tillbehör och dekorationer
 14. skor

Elegant, strikt, men samtidigt, sexig, klädväska på en gång gjorde en riktig revolution i modevärlden. Efter det första världskriget, när ekonomin i europeiska länder skakades märkbart, tycktes det vara extremt orimligt att spendera flera meter dyrt tyg på en klänning. Det är därför enkla, lakoniska modeller har ersatt de frodiga, flerskiktiga kläderna.

Att skapa sådana klänningar krävde ganska lite material och ett minimum av arbete. Nyheten tycktes vara moderna kvinnor, inte bara ekonomiska, utan också oerhört bekväma och vackra kläder, så klädhöljet blev snabbt populärt i många länder runt om i världen.

godsaker

 • En av de otvivelaktiga fördelarna med en mantelklänning är att det ser bra ut på en mängd unga damer. En sådan klänning har inga strikta begränsningar när det gäller ålder och byggnad. Slims och bullar, unga tjejer och respektabla damer - de måste alla få en klädkassong.
 • På grundval av ett klädsel kan du skapa många olika bilder - från affärer till romantiker. Allt som krävs är att byta skor och tillbehör.
 • Klädstil "fall" - är en outfit som passar nästan överallt. I det kan du dyka upp på jobbet, och på kvällen ska du gå på bio eller till en fest - du behöver inte byta ut kläderna.

Vem är lämplig?

Den formformade stilen på mantelklänningen är lämplig för en mängd olika kroppstyper.

Med hjälp av en ordentligt vald färg på klänningen, mönstret och dekorativa elementen kan vissa brister korrigeras, till exempel:

 • Om du är orolig för ett litet bröst, kan rufs eller rufs på klädseln hjälpa till att öka volymen till den här delen av kroppen.
 • för smala höfter kan göras lite bredare genom att välja en klänning med en basky eller en liten draperi på kjolen;
 • horisontal platt på klänningen kommer visuellt att göra dig lägre och fylligare, och vertikala, tvärtom kommer att sträcka och begränsa figuren;
 • långa tjejer rekommenderas att bära ett klädväska av klassisk längd, det vill säga mitt i knäet och miniatyrförkortade modeller.

När så är lämpligt?

Mantelklänning är en väldigt praktisk klädsel. Om du har en hektisk dag, var god att bära den här klänningen på morgonen.

Inte bara klassiska hälskor, utan även plana skor, som ballettplattor eller spetsskor, passar till klädkassen. Därför kommer du att känna dig bekväm bakom ratten eller gå runt i staden.

Ett enkelt elegant klädväska möjliggör även en strikt kontorklädselkod, så det är ganska lämpligt att visas på jobbet i den.

Om du planerar att gå ut eller ha ett möte med vänner på kvällen, byt ut de strikta tillbehören med mer informella eller eleganta. Så kontorsdräkt blir en festlig outfit.

Klassisk mantelklänning

En mantalklänning, såsom de moderna kvinnorna i början av förra seklet, erkändes, var extremt kortfattad. Den sys från två delar och hade endast sidosömmar. Frånvaron av en söm mellan kroppsdelen och kjolen skapade effekten av en hög midja och visuellt förlängde benen.

Den klassiska mantelklänningen ligger strax under knäet. Klippet på bröstet är rund och grunt. Denna modell har inga ärmar och en mängd olika dekorativa element - ett bälte, fickor, etc. Endast tunna remmar är tillåtna.Klädseln är traditionellt i svart eller i neutrala färger - grå, beige eller blå.

Med spets

Mantelklänningar ser otroligt öm och romantisk ut. Detta är inte ett alternativ för arbete eller en promenad, men för en festlig händelse eller fest.

Att titta i en sådan klänning är verkligen lyxig, du behöver bara välja modeller från högkvalitativa, dyra spetsar. Guipure av tvivelaktig kvalitet kan inte tåla även en strumpa, för att inte tala om tvätten.

Speciellt spektakulära spetsmodeller i ljusa färger. En vit spetsfodral kan även vara en bröllopsklänning för en modern brud. För andra fall, ta en titt på kjolarna av pripyenno-rosa, blek lila, persika och andra pastellfärger.

Med ärm

Ärmar är en detalj som var frånvarande i det klassiska klädselet, men på moderna modeller finns det ganska ofta. Klänning med korta ärmar är perfekt för varmt väder.

De långa ärmarna i en mantelklänning är en sällsynt förekomst. De mest populära modellerna med ärmar ½ eller ¾. I detta fall är ärmarna inte alltid gjorda av samma tyg som själva klänningen.

Mantelklänning med guipure eller spetshylsor är en bra lösning för en festlig kväll.

Cocktailklänningar är vanligtvis antingen helt utan ärmar, eller har mycket korta ärmar-vingar.

Flickor som inte är utomjordingar för extravagans kan välja asymmetriska modeller med en ärm eller en axel.

Med krage

Traditionellt saknades kavajkragen, liksom ärmarna. Men klassiska modeller har ersatts av mer moderna och olika, så idag är kragen ganska vanligt i en mantelklänning.

Kragen kan vara väldigt olika, men oftast finns modeller med en liten nedtonad krage kontrasterande klänning i färg. Som regel är dessa affärskläder som liknar skoluniformen från förra seklet.

En klänning med en stand-up krage ser ut som en nationell kinesisk outfit. Också populär med kvällsmodeller med kragen som "rocker" eller "heart".

Med klyvning

En klänning med hals är det mest moderna alternativet bland alla ovanstående. En flicka i en snygg klänning med en vacker hals som betonar bröstet lockar alltid utseende, så det här utrustningen ska väljas noggrant.

Att se attraktivt är det inte nödvändigt att välja den djupaste halsen som öppnar det mesta av bröstet. Inte mindre imponerande och förförisk, du kommer att se i en klänning med en nacke, bara en aning om vad som är dolt under det. Leta efter modeller med en klassisk "båt" hals, vackert öppna axlarna eller klänningarna med en djup, men mycket smal halsringning.

längd

Idag kan klädfodral vara av någon längd. En kjol strax under knäet betraktas fortfarande som en klassisk, men längden är fortfarande att väljas, styrd av parametrarna i din figur.

kort

När vi pratar om en kort klänning menar vi vanligtvis längden till mitten av låret eller högre. Sådana klänningar rekommenderas att endast bäras av glada ägare av smala ben. Dessutom säger stylister att en lång, långbenig tjej är bättre att välja modeller med längre kjol och mini-klänningar för att hålla unga tjejer korta.

En kort mantelklänning är en bra klädsel för en utekväll, speciellt om den följs av höghåriga skor och ljusa smycken.

midi

Medelvärdet är längden till mitten av knäet. Den här klänningen passar nästan alla: Om inte alla tjejer kan skryta med perfekta höfter, så är hennes knän och shin de minst problematiska områdena i figuren för de flesta unga damer.

Mantelklänning med midjeskjorta kan vara nästan universellt, vardagligt slitage, som kan bäras med trench coat eller läderjacka, sandaler eller stövlar.

lång

Den lilla svarta klänningen som Coco Chanel skapade täckte knäna, eftersom konstruktören ansåg att den här delen av kroppen var den fulaste av en kvinna. Moderna idéer om skönheten var tvungna att förändras, men långsträckta klänningar är fortfarande populära.

En lång mantelklänning slims och drar figuren som ingen annan outfit, så det kommer säkert att tjejer med kurviga former. För större effekt bör preferenser ges till modeller i mörka färger eller med kontrasterande sidopaneler.

Populära färger

En svart mantelklänning är en klassisk outfit för ett kontor eller en formell händelse, men i andra fall bör du inte vara begränsad till monokroma färger. Tänk på de mest spektakulära färgvariationerna av klädväskan.

röd

En kvinna i en röd passande klänning kan helt enkelt inte misslyckas med att locka uppmärksamhet, så det här alternativet kan bara väljas om du är redo att bli mitt i semestern. Om du gillar rött, men du föredrar mer fasthållna kläder, var uppmärksam på modeller av dämpade nyanser, till exempel en vin- eller koralmantelklänning.

vit

En vit mantelklänning är en mycket romantisk och söt outfit. Vi har redan sagt att en sådan klänning ofta är vald av brudar som vägrar traditionella fluffiga klänningar.

Komplicerade versioner av fodralet, till exempel med baskiska, genomskinliga ärmar eller en nackehals, är lämpliga för att skapa en festlig look.

svart

Så är den svarta mantelklänningen en evig klassiker, en gång för allt förankrad i mode tack vare Coco Chanel.

Enkelt och elegant, det anses idag vara det grundläggande elementet i kvinnans garderob, på grundval av vilket du kan skapa en mängd olika bilder - från företag till flirtatiskt sexigt.

blå

Blå är en diskret och ädel färg, så det är bra för en utsökt mantelklänning.

Modeller i blå färger kombineras perfekt med moderna ljusa tillbehör, liksom med klassiska smycken av ädla metaller, pärlor eller pärlor.

Blåpaletten är mycket rik: kobolt och azurklänningar ser helt annorlunda ut.

grå

Trots det faktum att grå hänvisar till neutrala färger och oftast finns i affärsflickornas garderob, kan en gråskalklänning också vara elegant och ovanligt.

Färgskyddet kan kompenseras av den ursprungliga skuren av klänningen eller intressanta tillbehör. Leta efter modeller med en ovanlig hals eller färgade accenter.

Modetrender

 • Klänningar med asymmetrisk snitt i den nya trendiga säsongen blir populär igen. Var uppmärksam på modeller med ojämn kant (till exempel förkortad i framkant, långsträckt i ryggen) och mantelklänningar med hög slits på kjolen.
 • Denna vår och sommar smala klänningar kommer att ge plats för mer frodiga kläder. De som håller sig klädda på klänningar för att hålla sig i trend bör titta på fallen med en voluminös kjol - med draperi, spets eller frans.
 • För vintern kom designers upp med extravaganta mantelklänningar, med päls eller läderinsatser. Under den kalla årstiden kommer du att vara väldigt bekväm i en uppvärmd klänning av blåst, vadderat material.

Vad ska man ha på sig?

Klädselklänning är bra för att den kan kombineras med en mängd olika kläder från din garderob.

Det finns en viktig regel: även om det här är en "vinter" klänning som är tillverkad av tjockt tyg, kan du inte bära något under det förutom underkläder - varken en blus eller en turtleneck.

Men problemet med ytterkläder för klädshuset är inte värt det. Lättvikt regnrock, klassisk trench, jeans, läderjacka, jacka, blazer, original ärmlös - allt går bra med det här klädseln. På en sommarkväll, när det blir kallt, kan du kasta en tipp eller en bolero över väskan.

Så här kompletterar du bilden: tillbehör och dekorationer

Det är möjligt att byta tillbehör till ett klädsel under dagen, varje gång du skapar ett helt nytt utseende.

På morgonen på arbetsdagen kan det vara en enkel rymlig väska, en elegant näsduk runt halsen och diskret kostym smycken. Gå till en bar eller en fest på kvällen, plocka upp en kopplingspåse eller en liten handväska med en kedja. Ta bort halsduken från nacken och fäst ett brett, ljust band i midjan. På kvällen har du råd med mer märkbara smycken - stora örhängen, armband, flervärdepärlor.

skor

En tjej klädd i en mantelklänning är den väldiga utförandet av femininitet och elegans. För en sådan finförfinad klänning, förstås, bör du välja hälskor. En mängd olika skor kommer upp till fallet: från sandaler med tunna remmar till klassiska båtar, plattformskor och en tjock, staplad häl.

Svart och beige skor passar för nästan vilken klänning som helst.

En vinn-vinn är skor som är flera nyanser ljusare eller mörkare än en klänning.

Kontrastfärgade skor, till exempel citronsandaler med en lila klänning, ser inte mindre imponerande ut.

kommentarer
 1. Lena
  14.02.2016

  Slidan klänning refererar till den grundläggande garderoben och borde vara varje kvinna.

Skriv en kommentar
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. För hälsa, kontakta alltid en specialist.

mode

skönhet

relationer