Klä stilar och modeller

Klänning ballong - lägg volymen till höfterna?

Klänning ballong - lägg volymen till höfterna?

gå med i diskussionen

 
Innehållet
 1. funktioner
 2. Vem är lämplig?
 3. Typer av kjolar
 4. tyger
 5. stickat
 6. Klä ballong för fullt
 7. Modetrender
 8. Vad ska man ha på sig?
 9. skor
 10. tillbehör

funktioner

Ballongklänningen har en så ovanlig och minnesvärd form att det inte kan förväxlas med en annan stil. Vad är den här modellen? Ballongklänningen "trick" är en voluminös, som om uppblåst kjol, på grund av vilken outfiten fick sitt namn. Volymen kan börja från midjan eller från bröstet, men kjolen kommer nödvändigtvis att minska.

En sådan stil dök upp i mitten av förra seklet, då en kvinnlig figur med frodiga höfter, bröst och smal midja - den så kallade "timglas" - ansågs vara idealisk.

Klädcylinder tillåts för att få proportionerna i figuren till önskad standard. Pälsen på kjolen uppnåddes på flera sätt. Oftast för detta ändamål förkortade de fodret och hämde klädselns klänning åt det. För att skapa volym, gjordes också många pilar eller veck på kjolen.

Vem är lämplig?

Trots att ballongklänningen är ganska specifik kan flickor med olika figurer ha på sig en sådan outfit. Unga damer med asthenisk kroppsbyggnad med små bröst, smala höfter och en outtryckt midja-klänning-ballong hjälper till att bilda volymer på rätt ställen.

Figuren av typen "äpple" kännetecknas också av avsaknaden av en uttalad midja, eftersom den är av samma storlek som bröstet och höfterna. Du kan rätta till situationen med hjälp av en ballongklänning, avlyssnad på magen med ett brett band eller bälte.

Ägare av en päronformad figur kan skryta av magnifika höfter. Denna kategori av tjejer är förmodligen den enda som bör undvikas med klänningar med voluminösa kjolar, eftersom de gör underdelen av kroppen för tung.

Typer av kjolar

 • Ballongklänning med flared kjol Idag ser det inte riktigt vanligt ut, men i XX-talet var en sådan klänning väldigt populär. Volymen skapas samtidigt tack vare en förkortad foder och ett stort antal vikar som samlas i midjan.
 • Klänningar med tulpan kjol förekommer ganska ofta. Det ser särskilt bra på ägare av tunn midja, smala höfter och smala ben. Som regel är tulpan kjolen ganska kort, dess längd sjunker sällan under knäet. På kjolen finns det nödvändigtvis ett brett ok och flera längsgående veck.
 • Botten kjol på tandköttet, det ser ganska extravagant ut, så det här utrustningen brukar väljas av djärva, självförtroende personer. Klädballong med en sådan ovanlig kjol saknas ofta i midjan, kjolen börjar öka volymen från bröstet och smalnar kraftigt under knäna.

tyger

Att skapa klänningar-cylindrar använde en mängd olika material - om de bara korrelerade med årstiden och klädstilen. Huvudkravet som påläggs tyget är förmågan att bibehålla formen, så material används vanligtvis ganska täta.

Ofta väljs stickade kläder för att sy en ballongklänning, eftersom den draperas perfekt. För den kalla årstiden kan du välja ett ulltyg - så kan du återskapa bilden av fashionista från förra seklet.

Bollklänningar kan vara festliga eller till och med bröllopskläder. I detta fall föredras ljus, luftig vävnad, såsom taffeta eller organza. Den måttliga kjol av genomskinligt material ser ut som ett riktigt ljust moln.

stickat

En ballongklänning gjord av garn är ett utmärkt alternativ för vinter, för även på frostiga dagar vill vi förbli feminin. Varma kläder kan naturligtvis vara vackra.Ett slående exempel - en mängd olika stickade klänningar och kjolar. De ser väldigt snygga och mysiga ut, och dessutom värmer de sig varmt.

Företräde bör ges till garnmodeller, som innehåller så mycket naturull som möjligt och minst polyester eller akryl. En sådan klänning kommer att glädja dig för mer än en säsong, medan modeller av konstgjorda material kommer att förlora sitt utseende efter bara några strumpor.

Klä ballong för fullt

Ballongklänningen ser bra ut på klumpiga tjejer, främst på grund av att det framgångsrikt döljer volymer. Det enda som inte bör göras är att ha på sig en sådan klänning med en förkortad kjol, om du har en liten höjd och fulla ben. I alla andra fall kan du säkert experimentera med den här modellen.

Om du har problemområden, bör du undvika att röra upp dekorativa element på dessa ställen. Till exempel ska fulla armar och axlar inte betonas med korta, voluminösa ärmar som "vingar" eller "ficklampor". Om du redan har stora höfter, undvik cylinderklänningar med fläckfickor på kjolen.

Modetrender

 • Under den kommande fashioniga säsongen kommer klänningar av spets eller spetsinsatser att vara särskilt populära. Om du inte gillar genomskinliga kjolar, men du vill inte ligga bakom modet, titta på ballongklänningar med spetsar.
 • Layered klänningar och kjolar kommer att flaunt i sommar på alla avid fashionistas. Var noga med att få dig en ballongklänning med en kjol i flera lager av fint tyg. I en sådan klänning kommer du att likna en exotisk ömblomma.
 • Klänningar med V-nacke har en otroligt användbar egenskap: de betonar bröstet och visuellt sträcker halsen. Triangulär hals är en av huvudtrenderna i den nya modeperioden. En ballongklänning med en attraktiv halsring får dig att fånga andra som beundrar blicken.

Vad ska man ha på sig?

En ballong, som någon annan klänning från din garderob, behöver ett ordentligt underhåll. Huvuduppgiften här är att balansera volymen som skapas i underdelen av kroppen och att inte överbelasta allt som ligger under midjan med massiva detaljer.

Du kan bära en kort jacka eller bolero över en ballongklänning. Om kjolen inte är så lång, kommer den klassiska skytten av rak eller monterad stil att göra.

Färgglada pantyhose eller leggings kan bäras med boll-klänningar gjorda av stickade tyg eller andra varma tyger. Om outfiten är solid, försök att bära mönstrade strumpbyxor mot det - så har du en stygg, lekfull bild.

skor

Ballongklänningen är det ljusaste elementet i ditt utseende, så allting borde inte locka mycket uppmärksamhet. Skor ska väljas så enkelt som möjligt, men elegant, eftersom själva klädselns botten är ganska massiv.

Därför lägger du stövlar med en bred topp och skor på en tjock plattform. För dress-ballong passar något mindre catchy: pumpar, sandaler med tunna remmar, eleganta stövlar med höga klackar. Skor med plana sulor borde överges, eftersom en klänning med en sådan ovanlig kjol kräver en häl - för att behålla proportionerna i figuren.

tillbehör

Tillbehör är inte mindre viktiga delar av bilden än skor eller klänning, så du måste välja dem på ett sådant sätt att de är i harmoni med outfit. Stylister säger att klassiska smycken gjorda av guld, silver och ädelstenar - eleganta halsband och öppna örhängen - går dåligt till en ballongklänning (endast om det inte är ett bröllopsalternativ).

För den här klänningen är bättre att välja något enklare, men ändå, original. Ta en närmare titt på kvalitets smycken - en ovanlig form av en ring, örhängen och halsband kommer att se bra ut med en ballongklänning. Du kan välja ganska massiva smycken - så att de balanserar klänningens tunga botten.

kommentarer
 1. Galya
  20.02.2016

  Denna kjol verkade otrogen! Jag tycker att du inte borde ha en sådan klänning för kvinnor över 25 år.

Skriv en kommentar
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. För hälsa, kontakta alltid en specialist.

mode

skönhet

relationer