Klä stilar och modeller

Klänning med hög midja kommer att gömma brister

Klänning med hög midja kommer att gömma brister

gå med i diskussionen

 
Innehållet
 1. Vem är lämplig?
 2. Stilar och modeller
 3. Populära färger
 4. längd
 5. säsong
 6. Modetrender
 7. Tips för att välja
 8. Vad ska man ha på sig?
 9. tillbehör
 10. skor

Höglödda klänningar har en mycket gammal och rik historia. Kvinnor som bodde i tusentals år före oss visste redan mycket om skönhet och förförelse, så de kunde betona skönheten i deras figur med hjälp av ordentligt utvalda kläder.

Enligt de bilder som har nått oss kan man dra slutsatsen att i antika Egypten hade kvinnor klänningar bundna under sina bröst, vilket gav denna kropp del mer förföriska former.

I antika Grekland och antika Rom var klänning med hög midja den främsta typen av kvinnokläder. Det var under inflytande av forntida kultur att europeiska tjejer började ha på sig sådana klänningar i början av 1800-talet, när korsetter och crinoliner ersatte mode med enkla och naturliga silhuetter.

Moderna klänningar med höga midjor skiljer sig avsevärt från de som användes tidigare. Idag vill vi berätta om funktionerna i denna outfit, om vem han ska och vad som är bäst att bära.

Vem är lämplig?

Högklädda klänningar har en nästan mirakulös egenskap för att maskera slemfel, så tjejer gillar dem i olika byggnader som dem.

Man tror att sådana klänningar är bäst lämpade för mycket mager eller omvända, ganska plumpa unga damer. I det första fallet skapar silhuetten med en förskjuten midja en uppkomst av volymen i bröstet och höfterna. I det andra fallet döljer vävnaden, som fritt flyter från bröstet, den utstående magen.

En klänning med hög midja ändrar visuellt proportionerna i figuren: det gör den övre delen mindre och den nedre delen större. På grund av detta verkar flickan i en sådan klänning få inches längre än vad det egentligen är.

Stilar och modeller

I den grekiska stilen (imperium)

Som regel är detta en lång klänning, gjord av ljus, flytande materia. Det täcker helt över benen, men lämnar det avtagna området, armarna och axlarna öppna. I midjan kan en sådan klänning avlyssas av ett band, flätat band eller kedja.

Baby dollar

Denna stil har blivit populär i mitten av förra seklet, tack vare den film där huvudpersonen uppträdde i en enkel, kort klänning och lämnar huvuddelen av kroppen.

En sådan klänning är värt att bära endast de glada ägarna av vackra, smala ben.

utsvängda

Klänningen som liknar en inverterad triangel i form kallas även siluett eller A-form. Det här är den klassiska versionen av en kvällsklänning.

Den slims visuellt och drar siffran, så den här klänningen är perfekt för tjejer och kvinnor med kurviga former.

Populära färger

Färgen på klänningen med en hög midja bör väljas först och främst baserat på egenskaperna i utseendet.

De som går i kalla nyanser bör vara uppmärksamma på modellerna av blek lila, lätt citron, primetrosa, mint, blågrå och andra färger i kylspektrumet. Om ditt utseende är mer lämpligt för varma färger, titta på koralljurorna, ljusgul, scarlet, terrakotta, persika, guldfärg.

Vita och svarta klänningar med hög midja är alltid relevanta. För en mer uttrycklig bild rekommenderas att de kompletterar dem med ljusa detaljer, till exempel färgade skor eller rem.

längd

Dessa dagar har gått länge när man trodde att klänningen måste täcka anklarna.Idag kan varje tjej ha råd med någon modell av klänning - från knappt nått höfterna, till en klänning med ett långt tåg.

lång

Långa klänningar med hög midja, som regel, är gjorda i antikens stil. De har en fri, naturlig silhuett. Att skapa sådana klänningar väljer ljus, flygande tyger (chiffon eller organza) - så att den långa kjolen rinner vackert. Ofta finns det modeller med en hög slits på kjolen, vilket gör att du kan visa smala ben. Klänningen i denna klänning kan vara fri, och den kan tätt täcka bröstet. Inte ovanligt - modeller med ett asymmetriskt livstycke med ett band slungat över en axel.

midi

Klänningar med hög midje längd kan betraktas som ett mångsidigt alternativ, lämplig för olika situationer. En kjol till mitten av knäet skulle vara lämpligt både på jobbet och i teatern eller på utställningen. På semester, har du råd med en flirtig outfit med en flared kjol. Ett måste-tillägg till en sådan klänning är klackskor, lägger till höjd och tillåter att hålla rätt proportioner av figuren.

kort

Korta klänningar med hög midja är perfekta för en fest. En beskuren kjol hindrar inte rörelse, så du kan dansa hela natten. Särskilt effektivt ser sådana modeller ut med höga klackar - så dina ben kommer att tyckas dizzyingly långa. Designers erbjuder många alternativ för högklädda mini-klänningar: från modeller med puffiga kjolar till tätt passande strumpor.

säsong

När du väljer en klänning för en fest eller annan händelse, måste du komma ihåg om vädret utanför fönstret. När allt kommer omkring, oavsett hur vacker du ser i en liten chiffongräkt, på vintern är det inte helt lämpligt, även om evenemanget äger rum i ett varmt rum och du anländer dit med bil.

sommar

Sommarklänningar med hög midja är vanligtvis solbränna som är älskade av alla tjejer. På en varm dag är det faktiskt inget mer bekvämt än ett ljust, löst outfit. Sundresses med hög midja kan vara - så superkorta (sådana modeller passar bättre till stranden), och långa, med kjol till golvet (den här klänningen skyddar din hud mot solbränna under en lång promenad).

En särskild kategori sommarklänningar med höga midje - den här klänningen i etnisk stil.

Spring hösten

Under lågsäsongen kan vädret förändras varje dag, "växla" från värme till kyla, från regn till snö och rygg. Vid den här tiden sätter vi sällan på skor, ofta svävar i stövlar eller fotstövlar. Klänningen måste matcha skor - vara samma eleganta och eleganta. Eftersom vi på vår- och höstsäsongen brukar gå i ytterkläder - rockar, rockar eller jackor - klänningen kan vara ganska lätt, till exempel gjord av tunt stickat. Valet av kvällsmodeller för lågsäsong är oerhört varierat: här hittar du långa sammetklänningar, satinmittistycken och korta spetsmodeller.

vinter

Under den kalla årstiden måste du ta hand om inte bara skönhet, men också om din egen hälsa. Därför är ljusa klänningar från tunna tyger bättre att skjuta upp till värmen. Även i varma kläder kan du förbli feminin och elegant, speciellt om dessa kläder är en klänning med hög midja. För vintern är det bättre att köpa modeller från täta, mestadels naturliga material - varmt stickat, ull, draperi, kashmir, etc. Stickade klänningar med flätor eller skandinaviska smycken ser väldigt snygga och mysiga ut.

Modetrender

 • I den nya trendiga säsongen kommer fluffiga klänningar med flerskiktiga kjolar av organza, tulle och andra genomskinliga tyger att bli populära igen. Bilden av en ballerina ska försöka på en miniatyr, smala tjejer.
 • Kläder gjorda av metalliserade tyger returneras till våra garderober igen. Futuristisk klänning i silver, glänsande material gör dig till centrum för uppmärksamhet.
 • Gröna klänningar kommer att vara på topp i popularitet i år.Företräde bör ges till ovanliga, mättade nyanser av denna färg. Var noga med att köpa dig minst en klänning av djupgrön färg för sommaren, till exempel nyans eller nålar.

Tips för att välja

 • Klänningar med hög midja - det här är ett bra alternativ för förväntade mammor. Under de första månaderna av graviditeten hjälper denna stil till att dölja den nya buken. Och i senare perioder är dessa klänningar helt enkelt bekvämare än vanliga kläder, vilket begränsar midjan och höfterna.
 • Klänningar med offset midja är inte bara lämpliga för speciella tillfällen eller informella evenemang. Designers erbjuder många modeller av sådana klänningar, vilket skulle vara lämpligt på kontoret med en strikt klädkod. Halvmonterad klänning med vit läder och svart kjol har redan blivit ett klassiskt exempel på affärsstil i kläder.

Vad ska man ha på sig?

Klänning med hög midja kan kombineras med olika typer av kläder. På sommaren, över en klänning, kan du kasta en denim klänning eller en spets bolero. I kallt väder, passa i en läderjacka, trench coat eller cardigan. Om du kommer till ett evenemang i en klänning som öppnar axlarna, ta en vacker tippet i takt med klänningen.

Pantyhose och strumpor måste också välja årstid. I värmen är det bättre att göra utan dem, men om kraven i klädkoden förbjuder det, välj de mest subtila, transparenta alternativen. Om klänningen själv är koncis kan du återuppliva bilden av färgade eller snygga ströjor.

tillbehör

Klänningar med hög midja - ett av de mest feminina och eleganta kläderna, så det bör kompletteras med lämpliga tillbehör.

Handväska och smycken väljs så att dessa detaljer matchar klädstilen. För en romantisk bild kommer det att vara en liten dekorativ koppling och tunna, öppningsbara örhängen. En storskalig väska eller baguette och en lågkvalitativ men högkvalitativ kostymsmycken är mer lämplig för en affärskvinna.

skor

Skor för en sådan klänning är det önskvärt att köpa med klackar - det kan vara sandaler på tunna remmar, klassiska skor eller eleganta stövlar. På sommaren kan en lång hög midja sundress användas med sandaler eller träskor - det finns inte längre en högklack.

För vardagskläder kan du välja något mer bekvämt, till exempel ballettflakor eller stövlar, oxfords. Det viktigaste är att skorna är harmoniskt kombinerade med klädstilen, och det är inte nödvändigt att välja det för att matcha handväskan eller tillbehören.

kommentarer
 1. Lena
  21.02.2016

  Jag älskar dessa klänningar - de gömmer min lilla mage, och figuren ser perfekt ut.

Skriv en kommentar
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. För hälsa, kontakta alltid en specialist.

mode

skönhet

relationer