Gel polsk manikyr

Onycholysis efter applicering av gelpoleringsmedel

Onycholysis efter applicering av gelpoleringsmedel

gå med i diskussionen

 
Innehållet
 1. Om sjukdom
 2. skäl
 3. Hur manifesterar sig det?
 4. behandling
 5. recensioner

I strävan efter skönhet förvärvar kvinnor ofta obehagliga sjukdomar som är direkt relaterade till de metoder som används för skönhetsrådgivning. Ett av de vanligaste problemen hos kvinnor som ofta växer naglar eller använder gelpolska är onykolys.

Om sjukdom

Onycholys kallas en skada av nagelplattan, förknippad med dess distala avlossning. Patologi kan utvecklas på en enda finger, och kan slå flera naglar på en gång på båda händer och fötter. I sällsynta fall exfolierar alla naglarna. I de flesta fall beror detta på en traumatisk påverkan på plattan (chock, blåmärken, klämning). Alla vet att en klämd spik "försvinner" över tiden. Detta är en traumatisk onykolys. I en tredjedel av fallen är svampar ansvariga för att spikplattan avlägsnas. En stor del av alla fall förekommer hos kvinnor som använder ganska aggressiva medel för nagelvård.

Onycholys är inte smittsam om det inte är svamp. I stort sett stör det inte levande, och levererar endast estetiska visuella olägenheter: de drabbade nagelplattorna ser inte mycket attraktiva ut.

skäl

Orkolys orsak kan inte bara vara användningen av gelpoleringsmedel. Ofta är problemet indikerat vid skada, mykos och allergier.

 • Om spikplattan skadades, processen är ganska djup, hematom under nageln klämmer blodkärl, njurens näring försämras. Det finns en förändring i färg och struktur, plattan deformeras. Från kanten, som var mer mobil, uppstår detachement. Ju bredare avdelningen är, desto mer sannolikt kommer en bakteriell infektion och associerad inflammatorisk process att bli. Fullt nagelplatta exfolierar sällan.
 • Infektionsskada av nagelplattan Det kan uppstå under behandling av naglar för manikyr och när det är smittat med svampar. I detta fall störs blodtillförseln på plattan, dess struktur förändras, ofta lämnar plattan bädden helt. Efter behandling är en full tillväxt av en normal ny spikplatta möjlig.
 • Allergisk Onycholys kan utvecklas som en reaktion av kroppen till vissa typer av nagellack, till exempel att gelpolera, om en kvinna använder det ofta. Om en kvinna inte ger naglarna en "vila", blir deras vatten-salt och vitaminbalans inte påfyllt. Det är möjligt att en lång kvarhållning av nagelplattan under ett lager av gelpolska kan leda till deformation och början på någon form av onykolys.
 • Dessutom är utvecklingen av patologi inte utesluten. mot bakgrund av endokrina störningar, sjukdomar i mag-tarmkanalen, samt frekvent UV-bestrålning av naglarna.

Hur manifesterar sig det?

Att förvirra onycholysis med något annat är ganska problematisk: symtomen på denna patologi är för karakteristiska. Spikplattan börjar skilja sig från frikanten. Färgen på nageln ändras från en hälsosam kropp till en gråaktig, eftersom någon luft kommer in i det stratifierade utrymmet. Om patogena bakterier kommer in i utrymmet under nageln på detta stadium blir plattan gulaktig, svamparna ger den en brun färg och den blåa pus bacillus blir grön. Plattan blir ojämn, börjar deformeras. Det kan vara en obehaglig lukt från nageln.

behandling

Behandling av patologi involverade en hudläkare. Denna specialist kan bestämma genom ett enda utseende och resultatet av analysen på mikrofloran varför detta hände och föreslå den optimala behandlingsregimen.Tillvägagångssättet för behandling utförs alltid omfattande. Först elimineras orsaken till onykolys. Om dessa är sjukdomar, ska de behandlas. Om det handlar om frekvent manikyr, ska naglarna vila och inte måla dem under en tid och inte utsättas för UV-strålning.

En kvinna visas med multivitaminer och aktuell användning av vitaminhjälpmedel på nagelplattor. Speciellt användbara läkemedel är kalcium, järn.

Den fristående delen vid partiell skada bör skäras regelbundet och behandlas med antiseptika. Det är önskvärt att skydda den skadade nagelplattan med en bakteriedödande gips. Med ett stort avdelningsområde kommer kirurgisk behandling att appliceras, i samband med borttagning av nagelplattan och rengöring av sängen. Efter det ålägger ett sterilt bandage.

Anilinfärger, alkoholhaltiga lösningar och antimykotiska medel kan användas för att behandla bakteriella och svampiga skador.

Under hela behandlingsperioden är det förbjudet för en kvinna att kontakta den skadade spikplattan med vatten, manikyrprodukter, lacker och eventuella hushållskemikalier. Om det finns behov av att tvätta disken, bör den göras i speciella hållbara gummihandskar, medan du badar i duschen eller badet är det nödvändigt att isolera den sjuka nageln med ett bakteriedödande lim.

recensioner

  Enligt recensionerna av kvinnor kvar på forumet orsakar behandlingen av onykolys inte stora problem. Men efter det är det inte alltid möjligt att återställa jämna plattor, ibland bevaras deformationerna i viss mån i flera år. En annan fara som kvinnor talar om ligger i sannolikheten för ett återfall, när kvinnan, efter en avslutad behandling, bestämmer sig för att vända sig till att använda gelpolis igen.

  På varför finns onykolys hos kvinnor och hur man behandlar det, se nedan.

  Skriv en kommentar
  Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. För hälsa, kontakta alltid en specialist.

  mode

  skönhet

  relationer