Klä stilar och modeller

Klänning med låg midja - en kup på dammodell

Klänning med låg midja - en kup på dammodell

gå med i diskussionen

 
Innehållet
 1. funktioner
 2. Vem är lämplig?
 3. arter
 4. Med en full kjol
 5. längd
 6. Bröllopsklänningar
 7. Kvällsalternativ
 8. Är det komplett?
 9. Tips för att välja
 10. Vad ska man ha på sig?
 11. tillbehör
 12. skor

funktioner

Moderna klänningar med låg midja - det här är hej från 20-talet av förra seklet. Det var vid den tiden att en riktig kup ägde rum i kvinnans modehistoria. I kampen för jämställdhet med män började kvinnor överge långa, puffiga kjolar och började leta efter nya lösningar för sig själva. Lågbyxiga outfits verkade i kontrast till imperiet och korsettklänningarna, och betonar feminina former. Förskjutning nerför midjelinjen gör silhuetten mer platt, rektangulär. Således gjorde klänningarna figuren lite pojklik. Dessutom var de bekväma att flytta, dansa och spela sport.

Vem är lämplig?

Klänningar med låg midja uppträdde under första världskriget. Då upphörde idealet för kvinnlig skönhet att vara luft, ömtåliga varelser, och människornas ögon vände sig till starka atletiska tjejer som klarade hårt arbete. Detta återspeglades i stilar av kvinnokläder. Låg midja klänningar passar bäst för tjejer med sportig figur: lång och bred axel.

Om du tillhör typen "rektangel" eller "inverterad triangel", kan du säkert bära den här klänningen. Undvik klänningar med förskjutna midjelinjer ska vara flickor med stora höfter, såväl som individer med låg tillväxt.

arter

Modellen som är mest efterfrågan är mantelklänning med låg midja. Det har länge blivit en riktig klassiker, och nästan alla tjejer älskar det. Enkelt, elegant, det ser bra ut på vilken figur som helst och är lämplig för olika tillfällen.

Säck Linie. Det här är en klädstil, som är förknippad med jazztiden. Det symboliserar avslaget på obekväma korsetter och trånga klänningar. "Sak-line" är en fri klänning på remmarna, med en stor hals och en kort kjol som börjar nästan från höfterna.

Klä Charleston. TAuger kom till oss från 20-talet av förra seklet. Den här korta klänningen med rak klippning, dekorerad med rik, flerskiktad inredning, fransar, paljetter, fjädrar, gnistrar etc.

Med en full kjol

En låg midja i kombination med en fluffig kjol är en mycket populär stil för kvällsklänningar.

Om klänningen är lång kommer den att kallas siluett eller A-form. Dessa klänningar passar bra på nästan vilken som helst figur. Chubby girls väljer ofta för denna speciella variant. Förutsatt att klänningen har en hård korsett, justerar den perfekt figuren. Korta klänningar med låg midja och full kjol passar inte alla. Bara med smala höfter och smala ben ser du perfekt ut i denna outfit.

längd

Traditionellt var klänningen med en låg midja inte lång, eftersom det visade sig just när kvinnorna äntligen bestämde sig för att överge sina klänningar på golvlängden. Men idag kan du se sådana klänningar av olika längder.

lång

En lång klänning med låg midja kan vara både en sofistikerad aftonklänning och lätta kläder för promenader. Klassiska siluettklänningar, som ofta väljs av bruden, faller i första kategorin. Det här utrustningen är ett bra sätt för framtida mammor som vill dölja den skisserade magen. En lös kjol, samlad i vackra veck, gör bilden feminin och romantisk.

midi

Den klassiska längden för en klänning med låg midja är midi - trots allt för ett århundrade sedan låter kvinnor fortfarande inte utsätta sina ben starkt.

En medellängdsklänning är ett mångsidigt alternativ som passar både arbetsdag och festmåltid. Modeller i avslappnad stil är vanligtvis underskattade med bara några centimeter. Denna passform är den mest optimala för kjolar av olika snitt - smal, fläckad eller veckad.

kort

Klänningar med låg midja och mini kjol - detta är ett ganska populärt cocktailalternativ. Om en sådan outfit verkligen passar dig, så ser du väldigt fördelaktig ut mot bakgrunden av traditionella passande klänningar.

En kort klänning med låg midja kan vara ett vardagligt eller sportkläder alternativ. Den fria skärningen gör det möjligt för dig att flytta aktivt, så du kan bekvämt åka rullskridskor, spela tennis etc. i en sådan klänning.

Bröllopsklänningar

Varje dag bestämmer fler och fler brudar till förmån för klänningar med låg midja. De senaste åren är denna stil fortfarande en trend med bröllopsmode.

Bröllopsklänningen med låg midja har som regel två väsentliga delar: en kroppsdel ​​eller korsettdel och en lång, full kjol. Tillsammans skapar detta en otroligt vacker silhuett. Dessa klänningar visar skönheten i brudens nacke och axlar, betonar bröstet och midjan och maskerar även alla problemområden. Höga midjiga bröllopsklänningar är så utsökta att stylister rekommenderar brudar att komma med minst smycken och välja en mycket enkel frisyr.

Kvällsalternativ

Två typer av kvällsklänningar med låg midja njuta av fashionistas största kärlek. Den första är jazz-stilmodeller som blivit populära tack vare Gucci-modehuset.

När de ser ut, kan du lätt föreställa dig, komma ihåg filmen "The Great Gatsby". Lilla klänningar, raka eller svagt monterade, med lyxig inredning. Broderi, spets, pärlor, rhinestones - smycken kan inte vara för mycket. Den andra typen är en klänning med låg midja och en lång rak kjol, som skapades av modehuset Chanel. De utförs och tunna, flygande tyger, har en enkel men dyr inredning.

Är det komplett?

Klänningar med låg midja passar perfekt till fullo, eftersom den här stilen gör det möjligt att visuellt anpassa figuren.

Om du har en mage betyder det att snygga klänningar av elastiskt tyg inte är för dig. Men modellerna med sänkt midja ger den övre delen av figuren formen av en rektangel och döljer därigenom alla utskjutande delar. Lush höfter med en sådan klänning kan inte gömma sig, men korrigerande underkläder löser problemet. Men plumpa armar och axlar kan balanseras med en ganska fluffig kjol. Flickor med lyxiga former borde välja modeller med kjol inte över knäet. Och glöm inte klackar - så du kommer att se mycket slankare ut.

Tips för att välja

 • Detaljer om klänningen kan positivt betona dina dygder, eller vice versa, förstör allt. Om du har en lyxig bröst, var uppmärksam på modeller med en vacker, ovanlig halsringning. Felfri nacke och axelskinn är en utmärkt ursäkt för att få en klänning med öppet livstycke utan axelrem. Graciösa händer betonar korta, puffiga ärmar.
 • Med längden på klänningen med låg midja måste du vara mycket försiktig, speciellt om du inte kan skryta av långa. Höga tjejer kan välja sig själva modeller av vilken längd som helst, men miniatyr unga damer är bättre att hålla på klänningar med kjol till golvet.

Vad ska man ha på sig?

Valet av ackompanjemang till klänningen med låg midja beror direkt på klänningen själv. Om det här är en klassisk aftonklänning, behöver den inte annat än skor, handväskor och smycken. Klänningar i 20-årsåldern kan kompletteras med tillbehör från den tiden - små hattar, huvudband, en boa eller pärlstav med kedja. Klänningen i avslappnad stil kan kombineras med nästan allt.Den här klänningen ser bra ut med regnrock, jeans eller läderjacka. Korta sportiga klänningar kan bäras med skinny jeans eller leggings.

tillbehör

De flesta av oss klär sig med låg midja i samband med modet från början av förra seklet. För att skapa en harmonisk bild av dekoration för en sådan klänning måste du välja rätt.

Kvällens klänningar på kvällen innebar begreppet glamour - så mycket de hade lyx och glitter. För en klänning för högtidliga tillfällen borde du bära utsökta smycken eller retrostil smycken: långa pärlor, knutna, glittrande örhängen örhängen, armband och ringar med stora stenar. Bara bära inte allt på en gång - ett par smycken kommer att vara tillräckligt bra.

skor

Midjen linjen skiftas nedåt visuellt gör dig lägre, och dina ben är något kortare. Därför är den viktigaste uppgiften att välja skor att välja den som släpper ut den här effekten. Det betyder att det är nödvändigt att överge platta skor, såväl som höga stövlar och stövlar, som dessutom "skär" foten horisontellt.

Det bästa alternativet är skor eller sandaler med höga klackar. Skor beige och trång färg kommer att vara ett utmärkt val, för det första kommer det att passa nästan vilken klänning som helst, och för det andra kommer den visuellt att förlänga benen.

Skriv en kommentar
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. För hälsa, kontakta alltid en specialist.

mode

skönhet

relationer