Klä stilar och modeller

Sarong - ett spektakulärt element i strandgarderoben

Sarong - ett spektakulärt element i strandgarderoben

gå med i diskussionen

 
Innehållet
  1. funktioner
  2. Hur man knyter?
  3. Vad ska man ha på sig?
  4. tillbehör

På beach mode finns det många alternativ för kläder från hela världen. Om pareo har blivit en välkänd del av sommarkläderna, tittar de fortfarande på sarongen.

Hemma kan det kallas annorlunda, inklusive "Mundu".

Sarong är en kvadratisk eller rektangulär halsduk med en ganska lång sida - ca 2 m.

Det är precis i sin längd att sarongen skiljer sig från pareo, som redan har blivit en del av vårt liv. Den längsta sidan av pareo är vanligtvis 1,4 m.

Det finns många sätt att knyta en sarong, så ett sådant sjal kan ersätta flera saker. För turister är multifunktionalitet mycket viktigt, så vi rekommenderar att du uppmärksammar det!

funktioner

För den inhemska befolkningen är en sarong ett komplett plagg, mitten mellan en kjol och en klänning. I olika länder är det bara den kvinnliga eller bara den maskulina delen av garderoben, de andra har allt. Beroende på de nationella traditionernas stabilitet blev sarongen en festlig och religiös kostym, som vanligtvis används vid exceptionella tillfällen eller blev ett särskiljande element i det aboriginala folket, vilket utgör en integrerad del av vardagskläder.

Native människor använder näsdukar från praktiska naturtyger av traditionella färger och turister väljer ljusa, lydiga och flygande saronger av bomull, silke, chiffong, satin. Särskilda ringar och spännen fixar sarongen, som är mycket bekväm att bära. Thais fixar ofta tyget på kroppen, imiterar byxorna.

Den speciella nåd som kläder ger kvinnor, smidiga rörelser och förmågan att enkelt ändra sin form gjorde sarongobjektet av intresse för designers. Således har sommarklädnaden kompletterats med en universell och vacker detalj, vilket ger bilden ett mysterium. Ovanliga färger, deras kombinationer och fancy mönster uppfanns också för att passa sjalar.

Förutom traditionella metoder för färgning och vävning av trådar började de använda målning på tyg (till exempel batik eller ikat).

Efter att ha tagit ett saronghem kan det göras ett konstobjekt (påse, huvudduk eller halsduk) eller till och med ett inredningsartiklar (i form av gardin, täcke, panel, bordduk). Och du kan lägga i en resväska och väntar på nya resor.

Hur man knyter?

Sarong har en stor storlek, så om du har fantasi kan du skapa romantiska eller etniska bilder. Oftast är en sarong knuten till höfterna eller midjan som en kjol.

Tänk på vanliga sätt att binda sarong. Många av dem är enkla och tar inte mycket tid.

Karibiska versionen

Ger dig möjlighet att välja halsens höjd på kroppen: på höfterna eller höga under bröstet. Om du sätter på ett näsduk måste du binda svansarna framför knuten (du kan lämna dem både fria och dölja). En mer elegant sätt är annorlunda genom att knuten görs skiftad: den ena änden är tagen och som den andra svansen för knuten, avlyser de bara en bit tyg längs toppen. Resten av saken är ordnad som en lukt, smutsar den försiktigt runt midjan och maskerar knuten.

Thailändska versionen

De ordnar tyget vertikalt, lindar kortsidan runt kroppen och knyter den framåt. Sjalets botten är vridet på en eller två sidor, ändarna lyfts till midjan och den första knuten är dold av denna draperi. Du kan hålla tyget under benen, så harembyxor. Det här alternativet är pålitligt och lätt att använda.

I burma

Sy sömmen längs kortsidan och lämna genom hål.Bär ett "rör", avlyssning av "svansarna" längs den övre kanten, binder dem framåt, viker som tittar inåt erhålls. Knut-svansar insvept inuti. Denna metod hjälper till att göra halsduken i en kjol eller klänning.

De enklaste alternativen är att vikta tyget längs, linda tyget runt höfterna och knyta överkanten. Så minikjolen är klar. Vackra asymmetriska kjolar erhålls genom att lägga till en fyrkantig sarong.

Master klasser hjälper till att göra klänningen i sekunder:

  • Efter att ha missat tyget bakom ryggen, korsa övre ändarna på bröstet, rulla dem i trådar och binda dem tillbaka på nacken.
  • Lämna en kant på sidan, lyfta sarongen över bröstet, håll halsduken bakom ryggen och linda den runt kroppen, du kommer att ha en överlappning av tyget på ryggen. Försök att lämna sjalets undre hörn över tyget fritt. Det andra övre hörnet kan också vara på sidan. Dessa ändar kommer att fungera som remsor: Lyft dem framåt framåt från under armhålorna, binda dem upp på nackehalsen.
  • På samma sätt kan en kortare näsduk binds på en axel: sarongens mitt är inriktad på ena sidan, å andra sidan armhålorna överlappar tyget, hörnen på halsduken viks i flätor efter detta kors, upp till axeln och bundet ovanpå. Det visar sig vara en asymmetrisk klänning i antik stil.

Dessa är de mest populära sätten. Det är värt att experimentera med att hitta din egen version, eftersom ett välvalgt mönster och en ordentligt bunden sarong kommer att ge elegans till figuren.

Till exempel, damer med en magnifik byst som är bättre att knyta en sarong som en kjol och med en miniatyr - att göra knutar på bröstet. Korrekt fullständighet hjälper till att korrigera det vertikala eller diagonala mönstret. Lägg till en tillväxt näsduk bundet över midjan. Ju smalare axlarna desto högre sarongen borde vara.

Vad ska man ha på sig?

Urbefolkningen bär dessa kjolar med speciella blusar. Men resten av världen föredrar att använda sarongen som en del av en stranddräkt, som kombinerar med separata och monolitiska baddräkter, toppar och lätta öppna skor.

Eleganta och exklusiva halsdukar kan bäras på sommarpartier som en klänning, som kompletterar outfit med sandaler på hälen eller plattformen. Vanliga flip flops och beach flip flops kompletterar alla utseende med sarong. Det kommer att finnas intressanta variationer med skor på band, när band, band "omfamnar" benen.

tillbehör

Med tanke på detaljerna i sådana sommarkläder kan du hänga i hattar, huvudband och halsdukar från tillbehör. Ljusa juveler hittar sin plats. Det kan vara billigt smycken, färgglada örhängen, armband, massiva halsband av stenar eller glas. Intressanta uppsättningar skal, korall, fjädrar.

Strandbilder som påsar av naturmaterial: bomull, halm, etc. Stor eller liten, hård eller mjuk som kotomotochki, de mest olika formerna - det beror på dina önskemål och behov.

Särskilda spänne-knappar hjälper till att säkra antagandet säkert, som för halsdukar. De kommer i olika former, vilket gör att du kan göra bilden ännu mer sofistikerad och elegant. Att sätta på en sarong som en klänning, kan du bära den. Modern tolkning tillåter det.

Sommarbilden gör inte utan stora solglasögon, eftersom sådana glasögon hjälper till att skydda dina ögon från de brännande strålarna. Sarong, som en outfit, är inte bara en hyllning till mode och skönhet, men också en mycket funktionell bekväm sak som kan bli huvudelementet i bilden. Det är värt att få ett par sarong halsdukar för att ändra ditt utseende varje dag!

Skriv en kommentar
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. För hälsa, kontakta alltid en specialist.

mode

skönhet

relationer