Klä stilar och modeller

Sari-klänning av hinduiska gudinnor och enkla indiska kvinnor

Sari-klänning av hinduiska gudinnor och enkla indiska kvinnor

gå med i diskussionen

 
innehåll
 1. Lite historia
 2. Egenheter av indisk klädsel
 3. Aishwaryas paradisstil
 4. Bröllops Sari
 5. Den dyraste sari i världen
 6. Hur man bär på?
 7. Vad ska man ha på sig?

På sidorna av tidningar och webbplatser har du förmodligen ofta sett indiska skönheter i klara klänningar, trimmad med ädelstenar och broderade mönster. Tyget där de är klädda kallas en sari.

Sari är en traditionell klänning för kvinnor som bor i Indien. Utseendet för många århundraden sedan var denna outfit tillverkad av en lång bit av duk i form av en rektangel. Kvinnorna förpackade sig i en sådan duk, draperade den för att betona kurvorna i figuren och att gömma eventuella brister.

Centuries senare är sarees fortfarande populära. Dessa är vardagliga och eleganta kläder av indiska kvinnor, liksom kvinnors ursprungliga klädsel i andra länder. Med hjälp av saris kan skönheter visa sin femininitet, elegans och nåd.

Produkten är en duk utan sömar med en längd av 5-9 meter och en bredd på ca 1 meter. Under det lägger en kvinna på en kjol, som är något kortare än en sari, samt en blus, som kallas en choli. Blusen har ofta samma färg som kjolen och sari, men om sari har en likformig färg kan blusens finish vara annorlunda.

Lite historia

Med adventen av sari i klädkammaren av kvinnor i Indien är förknippade med många legender. Enligt en av dem skapades ett sådant plagg på en magisk maskin av en vävare, som drömde om en idealisk kvinna. Han kopplade i duken alla kvaliteter som borde vara i en sådan skönhet, efter att ha fått otroligt vackra och långa kläder.

En annan legend förbinder förekomsten av en sari med kung Pandav, som förlorade sin förmögenhet och sin egen familj i spel. Konungens sista förlust var hans make. Fiender ville uppnå sin exponering, som ville skämma kvinnan, men misslyckades med att varva ner kläderna. Krishna skyddade pandavakonsorten genom att klä henne i en sari.

Egenheter av indisk klädsel

Efter att ha noggrant övervägt sari-tyget, dess färger, draperi och prydnad kan du lära dig mycket om flickan på vilken du ser en sådan mantel. Sarees är tillverkade av silke, chiffong eller bomull. Kvaliteten på materialet indikerar den rikedom som ägaren till sari har.

Klänningens färg kan berätta mycket. Änkar bär vita vita utan mönster, unga mödrar omedelbart efter förlossningen - gul, brudar bär grön eller röd saris dekorerad med guldbroderi. En svart mantel bärs extremt sällan, med tanke på att den är olycklig.

Vid tillverkningen av indiska saris involverade endast män. En outfit produceras under lång tid (ca 6 månader). Sari kan inte kallas en billig outfit, men en sådan sak tjänar mycket lång tid och går ofta vidare till efterkommande.

Vid första anblicken är de flesta sarees liknande, men det är inte så. Varje outfit är unikt, och det finns mer än ett dussin sätt att drapa dem.

Aishwaryas paradisstil

Den berömda skådespelerskan från Indien har upprepade gånger dykt upp på den röda mattan och andra viktiga händelser i lyxiga saris.

Under 2012 uppträdde Bollywood-stjärnan vid en välgörenhetsmottagning i en designerljus sari med guldbroderi, och 2013 såg hennes gyllene sari på Cannes middag fantastisk. Skådespelerskan kompletterade denna chic outfit med en lysande koppling och guld smycken.

Även om den röda färgen inte är mycket lämplig för ceremoniell verkan, som det går ihop med färgen på spåret, men på Aishwarya ser Paradise sari i röda toner fantastiskt ut. Skådespelerskan har upprepade gånger sätta på underbara sarees av denna färg på filmpremiere och välgörenhetshändelser.

Dessutom väljer Aishwarya ofta tendera transparenta sarees. Under 2006 skapade skådespelerskan en spektakulär bild med en grön sari dekorerad med vit broderi. För honom tog en skönhet upp ett kopplingsskal och långa örhängen. År 2011 var Aishwaryas outfit blekrosa, och dess dekoration bestod av pärlor och silverspets.

Bröllops Sari

Den sari där tjejen gifter sig är mycket vacker och raffinerad. Produkterna är dekorerade med pärlor, silver- eller guldbroderier, strassstenar och annan attraktiv inredning.

Valet av tyg, mönster och draperi påverkar brudens bostadsområde, familjen välfärd och andra nyanser. Till exempel, i norra delarna av Indien, klär brudar i en röd sari, i öst - i en gul klänning, i Maharashtra - i en grön sari och i Assam - i en snövit.

Den dyraste sari i världen

I Guinness Book of Records 2008 registrerades de mest lyxiga och dyra sari. Produkten uppskattas till 100 tusen dollar (cirka 4 miljoner rupier). Vid tillverkningen av en sådan sari deltog 30 vävare. De arbetade manuellt på outfit i ca 7 månader och skapade en riktigt otroligt klädsel.

Sarisen var broderad med silver, platina och guld och dekorerades sedan med diamanter, safirer, rubiner, topaser, koraller, smaragder och andra ädelstenar.

Värdet av produkten är inte bara i en sådan dekoration, men också i ritningarna på sari. Lerret dekorerades med 11 målningar av en berömd konstnär från Indien. Vikten av den dyraste sari var ca 8 kg.

Hur man bär på?

 1. Bära en kjol och blus, börja fylla sari i kjolen på höger sida av duken.
 2. Vik produkten från höger sida till vänster och gör en cirkel. I det här fallet bör den nedre delen av sari röra golvet.
 3. Därefter börjar du samla sareesveckar. Beroende på produktens längd kommer du att få 5-7 veckor eller mer.
 4. De samlade vikarna läggs samman av kjolen så att de "ser" till vänster.
 5. Vik resten av banan igen runt midjan och vänd produktens ände över axeln. Du kan fästa den på axeln med vackra stift.

Vad ska man ha på sig?

 • Ballettskor eller sandaler med en platt sula är lämpliga skor för saris.
 • Med den eleganta versionen av sari kan du hämta en liten kopplingspåse.
 • En sari kombinerar perfekt olika smycken, till exempel armband, ringar, halsband, stora örhängen och andra smycken.
kommentarer
 1. anya
  22.02.2016

  Hur vackert! Jag känner dessa indiska outfits. Jag vill åka till Indien.

Skriv en kommentar
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. För hälsa, kontakta alltid en specialist.

mode

skönhet

relationer