Klä stilar och modeller

Klä med korsett - för det perfekta utseendet

Klä med korsett - för det perfekta utseendet

gå med i diskussionen

 
Innehållet
 1. funktioner
 2. Lite historia
 3. Vem är lämplig?
 4. Med en full kjol
 5. Snörskorsett
 6. Genomskinlig korsett
 7. Vintageklänningar
 8. färg
 9. längd
 10. Hur spetsar du en korsett?
 11. Modetrender
 12. Vad ska man ha på sig?
 13. tillbehör
 14. skor

Drömmen om varje kvinna om en tunn midja är framgångsrikt realiserad med hjälp av korsetter. Klänningar, där den övre delen representeras av en korsett, lägg till nåd och förföriskhet till någon kvinnlig figur.

funktioner

Moderna klänningar med korsetter är bekväma och gjorda av mjuka material. Korsetten är övre (sliten på toppen) och nedre (belägen under tygskikten). Korsetten kan oftast ses i aftonklänningar, men det finns också modeller av vardagliga klänningar med korsetter.

Korsetterna skiljer sig i form, närvaro av ben, liksom deras placering. Detta gör att du kan skapa många alternativ för en korsettklänning.

Klänningar med detta element kommer i olika längder - med en mini kjol och långt till golvet. Det är möjligt att hitta en lämplig klädmodell med en korsett för varje tillfälle och för vilken typ av figur som helst.

Lite historia

De första "korsetterna" uppträdde i kvinnoklädnaden i 1200-talet. Det var en vanlig spets, som kunde smala midjan och höja bröstet något. Korsetten förvärvade sitt vanliga utseende i början av 1500-talet. I början var skelettet för korsetten gjord av metallstavar, och senare började de att applicera whalebone mustaschen, vilket gör produkten mer försiktig för kvinnokroppen.

Under 1800-talet var korsettklänningar anmärkningsvärda för deras pomp (deras kjolar var på hoops), och i 20-talet blev korsetten själv lägre (strumpor fästes på den).

Korsetter är inte lika vanliga som kvinnor som mer bekväma kläder. Dock har tillämpningsområdet för korsetten blivit mycket bredare.

Vem är lämplig?

En klänning i vilken det finns en korsett passar en tjej med vilken kropp som helst. Det finns modeller med lågt, och även med en överskattad midja. Denna korsett hjälper till vid korrigering av siluetten. En riktig hitta kan kallas en klänning med en korsett för tjejer med en magnifik figur.

De främsta fördelarna med att ha en korsett i en klänning:

 • Hjälper fokus på smal midja.
 • Lyfter bysten.
 • Hjälper att dölja överskottsvolymer.
 • Förbättrar hållning.
 • Gör en tjej mer självförsiktig.

Med en full kjol

Modeller av korsettklänningar med flared kjol är mycket vanliga som klänning för speciella tillfällen. De presenteras i ett brett sortiment och sys från olika tyger.

En sådan klänning skulle vara ett bra val för prom. Särskilt attraktiva är klänningar där kjolen är flerskiktad.

Snörskorsett

Att sätta på en klänning med spetskorsett kan en tjej visuellt göra hennes byst större. Liknande modeller av en klänning är utvalda av kvinnor med liten bröststorlek. Sådana korsetter är ofta pärlstavade.

Särskild uppmärksamhet ges på spetsrockar med korsett. De är otroligt feminina och attraktiva.

Genomskinlig korsett

Modeller av korsettklänningar, där korsetten är transparent, har nu blivit mycket populär. När de dekorerar inredningen ser de inte vulgära ut, men tvärtom, mycket förföriska och vackra.

Att ha på sig sådana klänningar är dock bara för skönheter som kan skryta med perfekta former.

Vintageklänningar

Korsettklänningar som bärs av kvinnor för hundra år sedan är charmiga, men inte särskilt bekväma. De utmärks av eleganta midjor, närvaron av spetsar, överflöd av petticoats, dyrt guld trim och andra detaljer. Tack vare dessa egenskaper ser vintageklänningar elegant, lyxigt och festligt ut.

Numera är sådana klänningar främst för filmning och deltagande i tematiska händelser.

färg

svart

Dessa klänningar, kompletterade med en korsett, är ett bra val för en fest eller publicering. Svart outfit med korsett slimmar inte bara, men låter dig också hämta olika tillbehör till den.

En svart läderklänning med korsett är ett populärt förförelseverktyg.

vit

Det är den vita klänningen som omedelbart kommer att tänka på när man pratar om en modell med en korsett. Denna outfit ser mest högtidliga och eleganta ut.

Vita korsettklänningar presenteras inte bara bröllopsmodeller.

röd

En klänning med en röd korsett väljs av passionerade och modiga kvinnor, för all uppmärksamhet vid festivalen kommer att lockas av bara en sådan klänning.

längd

Alla korsettklänningar, beroende på längden, är indelade i följande typer:

 1. Long. Detta är en klassisk version av klänningar med korsetter bärs av kändisar, brudar eller akademiker. Dessa klänningar är gjorda av chiffong, satin, siden och andra vackra tyger.
 2. Medellängd. Dessa klänningar har ofta en tight silhuett, så de ser blygsamma ut och hålls fast. De kompletteras med en jacka eller sjal, skor med låga klackar och lågtillbehör.
 3. Kort. Kjolen i sådana korsettklänningar är fluffig eller tätt. I en sådan klänning kan du gå på ett datum eller en fashionabel fest. Var noga med att bära höghäftiga skor och ljusa tillbehör.

Hur spetsar du en korsett?

För att göra bysten ser förförisk och voluminös, är det viktigt att ordentligt strama bodice. Du kan börja spetsa produkten från vilken sida som helst, men snören på toppen är vanligare och anses vara en klassiker. Efter att ha passerat strängen genom de övre hålen, sneda korsetten tvärs och börja sedan dra åt strängen från topp till botten. Slutsatsen av snörningen, var noga med att göra en knut på en silkehals som hindrar den från att "röra".

Läs mer i artikeln hur man spetsar ett bröllopskorsett och titta på videon av Tatiana Kozorovitskaya - författare till korsettakademin.

Modetrender

Nästan varje modeshow kan du se påkläder med korsetter. Bland de korta klänningarna är också mycket populära produkter, där toppen är passande och kjolen är kort och fluffig (kjol-tutu).

Speciellt nu populära modeller där midjelinjen är diskret. De är utvalda av tjejer vars figur liknar en timglas. Förlora inte popularitet och modeller med hög midja.

Bland sommarkläderna är mycket korta klänningar på tunna spaghettiband som sys av luftiga tyger krävt. Asymmetriska modeller med en korsett i pastellfärger är väldigt attraktiva.

Ovanligt fashionabla korsettdräkter, vars kjol är kort men dekorerad med ett tåg av olika längder. Den här klänningen ser särskilt feminin ut.

Bland de långa korsettmodellerna i våra dagar blir populär klänning med pläterad kjol. Också i efterfrågan är produkter gjorda av satin och chiffong, eftersom mjukheten och ljusheten hos sådana tyger bidrar till att göra figuren mer uttrycksfull.

Rynstenar, stenar, spetsar, läderinsatser och broderier används i dekorationen av långa klänningar med en korsett. Bland stilar i kjolar i långa korsettdräkter är det också möjligt att skilja den skurna "penna" och "tulpan", såväl som asymmetriska kjolar.

Vad ska man ha på sig?

 • Korsettklänning med ljust mångfärgat klädsel med monofoniska saker.
 • För en klänning av denna stil plocka upp en koppling som matchar antingen en liten väska med en kedja eller en lång tunn rem. Bulk väskor kommer att vara ett dåligt alternativ.

Ett bra komplement till sidan blir en bolero.

I kallt väder kan den här klänningen bäras med en kofta.

tillbehör

Om den valda klänningen med en korsett kännetecknas av ett ljust tryck eller en rik inredning, används smycken med en sådan outfit till ett minimum. Ett armband, ett par örhängen och ett elegant halsband är nog, och bilden blir komplett.

Du kan lägga till fler dekorationer till den monokroma klänningen. Aftonklänningar kombineras optimalt med pärlor eller ädelmetaller.

skor

Det bästa valet av skor för en korsettdräkt kommer att vara skor eller sandaler med kil eller stilett. Tunn högklack är oumbärlig om du vill skapa en romantisk bild.

kommentarer
 1. Lena
  21.02.2016

  Liksom stackars kvinnor brukade de sätta sig ihop med en korsett ... det är bara en mardröm. Även de inre organen deformerade på grund av brist på utrymme. Så, kära tjejer, var försiktigare och bär inte ofta klänningar med en korsett.

 2. Olga
  15.02.2016

  Kom igen, du behöver inte dra åt korsetten, och allt kommer att vara bekvämt.

 3. Alina
  13.02.2016

  Ett par sexiga klänningar har antagits) Aftonklänning med korsett - det här är verkligen vackert, men obekväma. Men för ett speciellt tillfälle kan ett par timmar tolereras)

Skriv en kommentar
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. För hälsa, kontakta alltid en specialist.

mode

skönhet

relationer