Klä stilar och modeller

Vad är ovanligt ryskt sundress?

Vad är ovanligt ryskt sundress?

gå med i diskussionen

 
Innehållet
 1. funktioner
 2. Lite historia
 3. Vem ska till?
 4. arter
 5. Populära färger
 6. Nuvarande trender
 7. Vad ska man ha på sig?
 8. skor
 9. tillbehör

Traditionella folkkläder har några människor. För ryska kvinnor är en sådan klänning en skjorta med sundress. Samtidigt med det ökande intresset för deras lands etno-stil och historia blev ryska sarkans idag föremål för uppmärksamhet hos modedesigners. Låt oss lära oss mer om sådana kläder och deras användning i det förflutna och i den moderna garderoben.

funktioner

Den traditionella klädsel kännetecknas av en direkt fri cut. Större rörelsefrihet i sådana kläder gav insatser mellan produktens detaljer. Konturen av den ryska sundressen kan kallas mjuk och mycket mjuk. Detta var särskilt märkbart i rörelse.

Dessutom är de karakteristiska egenskaperna hos sundressen:

 • Betydande kjollängd.
 • Långärmade ärmar.
 • Layered outfit.
 • Original inredning i form av komplexa ljusa ornament.
 • Storvikt klädsel.

Lite historia

Fram till 1600-talet kallades en lång klänning för män en sundress, och senare senare överfördes detta namn till kvinnokläder, som antingen var slitna över huvudet eller knäppt framåt.

Sedan 1700-talet har den ryska sundressen förändrats, vilket är förknippat med reformerna av Peter I, som introducerar en europeisk kostym i det ryska samhället. Sundresses fortsatte att bära endast borgare, köpmän och bönder.

Sådana traditionella kläder varade längst längst bland bönderna för längsta tiden, så det var bondeversionen av sundressen som koncentrerade sig i sig alla de typiska egenskaperna hos detta element i den ryska kostymen.

Vem ska till?

I en rysk sundress kommer en kvinna av vilken kroppsstorlek som helst och vilken ålder som helst, att se attraktiv och original ut. På grund av det fria snittet begränsar inte sådana kläder rörelser och döljer helt fel i figuren.

arter

Sundresses i rysk folkdräkt representerades av följande typer:

 1. Tunika-liknande sundress, som inte har någon mittsöm. Denna outfit kallades också döv, eftersom den sys från en enda bit av tyg och sidopaneler. Denna typ av sundress är den äldsta. Frontutskärningen var vanligtvis liten, rektangulär eller rund. Också det fanns ofta ett litet snitt i det, där det fanns strängar eller ett fästelement på en knapp. För att skräddarsy döva sundrasser används tyg, duk och andra homespundukar. På hålen, ärmhål för händer och nackstickor, pryddes objekten med en hink, målad duk, applikation eller broderi i form av smala band.
 2. Kosoklinnaya modell. För syning av en sådan sundress användes en solid bakpanel, två raka frambanor och sneda sidokanter. De främre dukarna kan sys eller fästas med hjälp av slingor av spetsar eller metallknappar. För dessa solglasögon används som homespun dukar och fabriksgjorda tyger. De sys från brokade, taft, kinesiska, sammet, linnevävnader, siden, tyg, ull och andra material. Några av dessa sundrasser hade ett tätt foder, ibland vadderade. För att dekorera vardagliga variationer av en kosoklinnaya sundress användes textilband eller hinkremsor, och festlig klädsel trimmades med flätor, flätor, silkeband, frans eller metallspets.
 3. Direktmodell Denna sundress, som också kallades Moskva eller rund, blev den vanligaste modellen på 1800-talet. Vid tillverkningen av en sådan sundress användes raka paneler, vilka samlades i små veck i övre delen. Sys raka solstensar huvudsakligen från fabriksdukar.För remmarna användes samma tyg som kjolen, eller ersatt den med flätat. Kanten på denna klänning var dekorerad med band eller spets.
 4. Modell med en bodice. En sådan sundress hade en monterad bodice som raka paneler sysades för att skapa en voluminös kjol. Sådana kläder var vanliga i den centrala delen av landet. Också separata solstänger, vars bodice var på ett ok.

De viktigaste och härledda typerna av ryska safafer presenteras i följande figur.

Populära färger

Karaktäristiska drag hos den ryska kvinnans kostym är den mångfärgade och märkliga prydnaden. Favoritfärg för sundrasser var röd. Det var färgen på bröllopssundrasser.

Vita solstolar med gyllene mönster såg underbara ut.

Även i färgen på klänningen fanns nyanser av blått, brunt, svart, orange, brunt och gult. Äldre kvinnor hade oftare en blå eller svart sundress.

Nuvarande trender

Designers använder nu ganska ofta den ryska folkdräkten som en kreativ grund för sina samlingar. De lägger till delar av den ryska sundressen till moderna kläder.

Traditionella solterrasser blir också populära. De köps för tematiska evenemang, barnmatiner eller festivaler.

Idag svarar ryska sarafaner på konstruktiva former som användes för att sy i sådana kläder tidigare. Moderna kostymer trimmade med folkbroderi, presenterade i olika kvantiteter. Det kan bara fungera som en accent och en intressant inredning, och kan rikligt dekorera en produkt.

Vad ska man ha på sig?

Tidigare hade klänningen en lång skjorta, som oftast var vit. Nu, under sundressen, bär de främst en skjorta med långa ärmar, dekorerad med broderi, men ibland ersätts den med en vit blus. På vintern används en rysk klänning med en päls eller en varmare jacka.

skor

Sommar modeller av den ryska sundressen bärs med korgar sandaler. I kallt väder är stövlar idealiska för detta.

tillbehör

Alla smycken och andra tillbehör väljs med hänsyn till händelsen i samband med vilken den ryska sundressen bärs.

Både korta och långa pärlor, ljusmetall- eller plastarmband och örhängen, band, samt stickade väskor av etnisk stil är lämpliga för sådana kläder. Ett snyggt tillägg till den ryska sarafan är en spets kokoshnik.

kommentarer
 1. Galina
  21.02.2016

  Jag vill ha en röd rysk klänning för en fotografering. Det finns så vackra modeller!

Skriv en kommentar
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. För hälsa, kontakta alltid en specialist.

mode

skönhet

relationer