Klä stilar och modeller

Klädstilar: från populär till sällsynt

Klädstilar: från populär till sällsynt

gå med i diskussionen

 
Innehållet
 1. Av silhuett
 2. Avskurna kjolar
 3. Hög midja
 4. Genom toppskärning
 5. Gratis skärning
 6. sarafan
 7. Nationella stilar
 8. För fullt
 9. Klädstilar för sommaren
 10. vinter

Klänningen kan kallas den vanligaste och den vackraste klädseln hos en kvinna. En mängd olika stilar gör att du kan välja rätt klädsel som passar din figur. Låt oss se vilka stilar av klänningar som finns och vilka karaktäristiska egenskaper de har.

Av silhuett

Raklinjer

Raka klänningar tillhör klassikerna i stil och i din garderob måste det vara sådant. Det är perfekt för firandet och vardagen.

Rak skärning, annan längd, färg, närvaron av ärmar, nackdesign - allt detta som en formgivare, från vilken modedesigners monterar utmärkta modeller.

Korta och medellånga mantelklänningar kan bäras varje dag, medan längre modeller föredrar kvällskläder.

De flesta modeller har en dragkedja på baksidan, som ofta fungerar som en riktig dekoration. En annan karakteristisk nyans för en rak klänning är bristen på sömmar i midjan.

Klänningens klänning är oftast oval eller rund, men det finns modeller med en fyrkantig halsringning, med öppna axlar och med asymmetri, samt med icke-standard design av nacken.

Raka klänningar gör det möjligt att betona en tunn figur.

Den mest populära representanten för denna stil är den kända svarta klänningen från Chanel. Idag är det en klassiker av affärskläder, liksom den populäraste typen av cocktailklänningar.

Klänningar av direktklipp kombineras med olika tillbehör och färgscheman, det är väldigt lätt att plocka upp dem till olika typer av figurer. Oavsett höjd passar klänningen väl på smala tjejer och kvinnor som har en tydligt synlig midja. Om midjan är "dold" - en rak klänning med ett tunt bälte i midjan kan "hitta" det med lätthet.

God (sjöjungfru, fisk)

Klänningsåret kom fram från silhuetten av en prinsessa på 50-talet. Den passar figuren mot knäet och på sin nivå expanderar kraftigt.

Även om klänningen av klänningar verkar vara samma typ - det finns faktiskt många alternativ för utförande.

Klänningens enda oförändrade detalj är en monterad topp som kan kompletteras med något element:

 • öppna axlar;
 • tunna eller breda band;
 • en fast hals

När det gäller ryggen blir denna del av klänningen en viktig del av bilden:

 • öppen rygg;
 • asymmetriska skärningar;
 • en mängd väv.

De djärvaste besluten av designers är belägna i utklippen i midjan.

Vanligtvis är dessa klänningar sys utan ärmar, men genom experiment skapade modeformgivare sjöjungfruklänningar med långa ärmar.

Klänningsåret i sin snitt är inte lämpligt för en avslappnad look. De sys från dyra vävnader, så de är perfekta för speciella tillfällen. De är perfekta för små tjejer med en genomsnittlig kroppsbyggnad som visuellt gör dem längre och smalare.

En Line

Klänningar i denna stil är vanligtvis långa och kännetecknas av närvaron av en tätt passande, smal bodice och en kjol förlängd nedåt, och detta påminner om bokstaven "A".

Tack vare denna snitt, betonar produkterna midjan och lägger till kvinnligheten.Oftast presenteras modeller med A-silhuett kväll och cocktail i retrostil eller bröllopsklänningar.

Designers har experimenterat med och föreslog högklassiga A-line klänningar.

Inga längdbegränsningar. Samtidigt kan klänningen vara kort fram och lång i ryggen.

Retro stil designers anpassas alltmer för vardagen. Detta uttrycks i enkla material, lugna färger, i tryck.

trapets

Dress-trapeze kom till oss från sextiotalet och i samma ögonblick blev en av de mest älskade för sin sofistikerade enkelhet. Smal på axlarna och expandera mot botten blir den nästan viktlös och omärkbar på kroppen.

Stilen har likhet med A-siluetten, bara här är midjan inte synlig.

Klänningar av denna stil kallas universella, eftersom de är lämpliga för både mogna damer och unga tjejer. Oftast är klädslångens längd - kort.

Vid tillverkning av klänningar är tillverkarna lika med säsongen och prissättningen, liksom den plats där du sätter på den. Det är därför det är omöjligt att lista alla material och färger som de sysar trapezarklänningar på.

När det gäller skärningen - det finns också mycket att välja mellan:

 • olika avrättningar av ärmar, upp till deras frånvaro;
 • intressant design av halsen och kragen;
 • med och utan fickor;
 • dekorerade med broderi;
 • med ett utskrift eller monofonisk.

För att lägga till pomp är modeller av sådana klänningar sys med flerskiktiga kjolar eller trimmade med gardiner eller veck. Den övre delen av majoriteten av klänningar, trapeze representerade halsen "båt".

Bollklänning Prinsessan

Skillnaden i den här klänningen från andra stilar är närvaron av en vacker hals eller öppen rygg, samt en lång fluffig kjol.

Sådana modeller är särskilt attraktiva på långa damer.

Bollklänningar sys från dyra vävnader med en attraktiv och rik finish, så oftast är denna stil representerad av klänningar som valts för examen eller för ett bröllopsfest.

Designers experimenterar med volym med lagring, med olika versioner av klänningens topp och med ett tryck och även med höga skärningar.

Avskurna kjolar

Baby dollar

En klänning av denna stil väljs oftare av unga kvinnor, liksom unga tjejer. I denna stil av klänning blandade element av barndom och femininitet.

Klänningen kännetecknas av en kort kjol, lös passform och ofta närvaron av en överskattad midja. Han har kort ärm eller inga ärmar.

De sy klänningar av baby dollar från lätta lufttyger, ofta trimning dem med snören. Kjolen hos de flesta modellerna i denna stil är fluffig, med mycket krusiduller och ruff. Mycket ofta väljs en baby doll outfit som en prom klänning.

ballong

I den här klänningen är botten mer voluminös och ser ut som den är uppblåst, med vilken namnet på stilen är ansluten. En sådan skärning gör att du kan dölja sådana slemfel som en bukande mage och fulla lår. Även den här klänningen är väl lämpad för mycket tunna tjejer.

Vanligtvis förkortas fodret för att skapa formen av en ballongklänning. Det finns också variationer där nedre delen sticker ut (den samlas i veck och trimmas med broderi eller ritning).

Du kan bära en ballongklänning varje dag (om modellen är tillverkad av stickade kläder) eller välj en sådan stil för en semester (till exempel en ljus chiffongräkt).

pack

Mode kvinnor lånade denna stil från baletten. Egenskapen hos packklännen är kombinationen av en slinky topp med en kort voluminös kjol, för syning som används från 6 till 15 lager av tyg, t ex tulle.

Tack vare den fluffiga kjolen i en tutoklänning kan du dölja volymetriska höfter, men att ha på sig en sådan outfit på grund av sin korta längd är bara värt för ägare av smala ben.

Trots att tutuklänningen började bäras tillbaka på 80-talet av förra seklet, är det för närvarande en sådan outfit som är en underbar, om än inte en tjusig. Den här klänningen är oftast vald för fest eller bröllop.

klocka

Klänningar av denna typ är utstrålade från midjan, så deras användning bidrar till att dölja volymetriska höfter, men samtidigt kan den betona bysten. Ofta kompletteras de med ett bälte för att ytterligare fokusera på midjan.

Klänningar av denna stil är oftast representerade av lätta sommarmodeller, som kan vara monofoniska eller med olika tryck.

kyulot

En sådan klänning ser ungdommelig och djärv ut. Huvudfunktionen är frånvaron av kjol - det byts ut av breda byxor eller shorts. För att skräddarsy klänningar av denna stil brukade man använda denim eller stickade kläder. Fördelen med dress-culottorna kan kallas förmågan att gömma hela höfterna och betona midjan.

Eftersom denna modell av klänning oftare väljs av unga tjejer, är culotternas färger vanligtvis ljusa och uttrycksfulla. Outfit kan vara ett bra alternativ för en sommarvandring, och om du hämtar en produkt med en begränsad färg kommer det att göra en utmärkt kostym.

Hög midja

Empire

Huvuddragen i denna stil är att överskatta midjan och därmed betona busten, och bristerna i figuren under bröstkorgen är dolda. Längden på klänningen av denna typ kan vara väldigt annorlunda, och tygerna för dess skräddarsy används mestadels.

Gjord i olika längder, trimmad med stenar, band eller rhinestones, de är lämpliga för att gå till affären och under kronan.

grekisk

Om du vill charma din man eller locka uppmärksamheten hos andra - ditt val ska vara på en klänning i grekisk stil.

Lätta och viktfria tyger väljs av tillverkare för dessa klänningar, så att du ser ut som en gudinna som just har stigit från toppen av Olympus.

Den grekiska klänningen är skuren och har en hög midja och diskret. Den är kombinerad med en ärm, olika längdalternativ, och även strömmar i luftväv. Sådana klänningar passar alla, du behöver bara hämta din modell, där det finns otaliga uppsättningar på marknaden.

I den här klänningen kan du dyka upp någonstans och till och med gå nerför gången.

Kombinera dem med lätta sandaler på en häl, en plattform eller utan, med kopplingar på en lång kedja eller utan den.

Av smycken som passar bäst i tunna armband av ädelmetaller eller tillverkade för dem, kan du också kombinera en grekisk klänning med en bred armband, olika örhängen och ett litet antal ringar.

Du kan ha en blomma i håret, lägga till en liten tiara eller en metall hårnål med stenar.

smock

Namnet på den här stilen är förknippat med det engelska ordet "smock", vilket innebär dekoration av klänningen med flätor. Och så är huvuddragen i dessa outfits frodiga krusiduller. Dessutom är smockklänningen vanligtvis hög midja och lös botten.

De flesta av dessa outfits har en längd ovanför knäna. Många av dem har inga ärmar eller band.

Eftersom klänningen är fri, är den perfekt för flickor i kroppen. Denna modell kommer att vara ett bra alternativ för en cocktailklänning, såväl som bekväm för gravida kvinnor.

Genom toppskärning

Klä av med lukt

Denna stil kännetecknas av närvaron av en V-liknande hak, formad genom att ploga en hylla till en annan och flera veck. Denna klänning rekommenderas för tjejer med en uttrycksfull figur, eftersom det bidrar till att betona höft och midja, och speciellt - bröstet.

De första klänningarna med lukt sysades av bomullstyg med ett blommönster. De tyckte om amerikanerna eftersom de var mångsidiga och enkla. Nu för tillverkning av modeller av denna stil med olika material med olika färgalternativ.

Klänningens längd med lukten är väldigt annorlunda. Efter att ha tagit upp en lämplig variation får du en klänning för möte eller en fest eller en daglig modell för kontoret.

Från det amerikanska armhålet

Öppen av klänningen i denna stil liknar toppen, den omfamnar nacken på en kvinna. Sådana klänningar, amerikanska kvinnor ser väldigt feminin ut, så oftare presenterade kvällsklänningar. De är mer låga tjejer som har en smal midja.

Tröja klänning

I denna stil kombineras dammodell med hanen, för att på toppen av outfit representeras av en skjorta och under - en fluffig kjol. Särskilt utspridda klänningsskjorta efter 60-talet av förra seklet. Om en sådan klänning tidigare hade en krage, kan den vara frånvarande i moderna modeller.

Skjortaklänningen är också rak och lätt monterad. Många modeller har ett bälte.

De främsta fördelarna med stil är praktiska och komfort.

asymmetrisk

Höjdpunkten hos dessa klänningar är den oproportionerliga längden på hem- eller axellinjen.

Ofta i en asymmetrisk klänning förkortas den främre delen av kjolen, och baksidan tvärtom förlängs. För många modeller är längden på klänningen långsträckt på ena sidan.

Polo klänning

En sådan sportklänning uppträdde i Storbritannien i slutet av 1900-talet på grundval av en polotröja. Bomull och stickade kläder används för att göra denna klänning.

Den övre delen av modellen liknar en T-shirt, och längden på klänningen är oftast medium eller mini (maxi är mycket mindre vanligt).

Huvudegenskaperna hos en poloklänning innefattar närvaro av en stand-up krage, patchfickor och knappar på toppen av produkten.

Denna stil av klänning passar vilken som helst kvinna, men det ser ut som den mest attraktiva på tonade sportflickor. Mörka modeller, kompletterad med bälte, ser särskilt feminin ut.

Dessa klänningar köps oftast för fritid, promenader eller sport, men i en blygsam modell av medellängd är det tillåtet att gå och arbeta på kontoret.

Cheongsam

Så kallade eleganta och eleganta klänningar, vars utseende påverkades av Kinas kultur och mode. De är snäva modeller med en vertikal krage, en lukt på diagonalen och små snitt på sidorna.

Oftast för deras skräddarsydda använd ljus silke, som kan avbildas blommönster.

Cheongs klänning rekommenderas för bräckliga och små unga damer som vill betona deras graciösa former. Den är lång och kort och presenteras på kvällen, vardagliga alternativ.

Gratis skärning

Klänning väska

Funktionerna i denna stil av klänningar är friklipp och den saknade midjan, så att klänningen blir som en väska.

shift

Modeller av klänningar av denna stil skiljer sig åt i knälängd och enkla linjer. De har som regel en liten hylsa eller inte alls, men det kan vara en krage.

Dress Shift lämplig för vilken form som helst. Dess namn i översättning betyder "skift", eftersom en sådan outfit blev populär under 50-talet av förra seklet.

Moderna klänningar-Shift syr ofta ull eller stickade kläder, så de är mest efterfrågade som vardagliga kläder.

tunika

Klänningarna i den här stilen är representerade av korta klänningar med lösa klipp och svängda ärmar.

Eftersom klädstilen inte passar är den lämplig för kvinnor som har en helt annan typ av figur. Sy en stil främst från lätta material.

Dess popularitet beror på mångsidigheten i ansökan. För den här klänningen kan du bära byxor och få ett bra affärssemble. I en lätt chiffong tunika är det trevligt att vara på sommaren, och i en ljus och elegant klänning av denna stil kan du gå till en fest.

sarafan

Klänningar i denna stil är lätta och bekväma. Oftast har de inga ärmar (de flesta av sundrasserna har remsor), och tack vare den fria klippan kommer sådana outfits att passa tjejer med någon figur.

Moderna sallader sys av olika typer av tyg, men för sommaren används bomull oftare, och vintermodellerna stickas. Banden kommer i olika tjocklekar, de kan binds, fästas och trimma med bågar.

Klänning är en mycket populär avslappnad klänning, och används ofta av gravida kvinnor.

Nationella stilar

kimono

Klänningar av denna stil är en anpassning av den japanska nationella kostymen.De är efterfrågade på grund av den bekväma stilen, användningen av naturligt mjukt tyg (ofta silke), löstagbara ärmar, ljusa färger.

Kimono klänningen har inga knappar, eftersom kläderna luktas. Sådana outfits kan tjäna både som bekväma kläder för varje dag och som en "exit" klänning.

sari

Denna stil av klänning lånades från kläderna med samma namn på indianerna. I originalet är det ett stycke tyg som var inslaget runt kroppen på ett speciellt sätt.

Tack vare den fria klippan visar klänningen sig universell och lämplig för kvinnor i alla åldrar och med någon form.

Moderna sari klänningar presenteras med stiliserade chiffong eller silke klänningar, liknande den ursprungliga sari endast i rika färger och broderier. Dessa klänningar är inte lämpliga för affärskvinnor, men kommer att vara ett bra val för promenader och avkoppling.

sarong

Klänningen dök upp tack vare de indonesiska, asiatiska och indianska kostymerna.

De första sarongklänningarna skapades som kläder till stranden, vilka var bundna över bröstet och föll ner till anklarna. Därför är den här stilen lämpligast i varmt sommarvädret.

För fullt

Flickor "i kroppen" ger problem att hitta en perfekt klädsel, eftersom de flesta modellerna är konstruerade för mager. Därför producerar konstruktörer hela raderna klänningar till fullo.

Vi rekommenderar dig att välja A-siluettklänningar eller trapeze, du kan också välja modeller i Empire-stilen. Klädd i bröstet och fritt flytande, kommer sådana klänningar att gömma bristerna och betona värdigheten. Passa inte på modelllängd mini.

Full, men passformig tjej passar klänningen "på figuren" men inte tätt.

Beroende på tillfälle, välj din klädsel, inte bara i stil, men också i färg. Klänningen ska i de flesta fall vara monofonisk, helst i klassiska toner. Men du kan experimentera och välja färgerna för din typ.

Handväskor, välj medelstora och små storlekar i färg som matchar den övergripande bilden. När det gäller skor är massiva modeller oönskade, men för lätta är de också oskäliga. Bäst av allt är den "gyllene medel" - skor eller sandaler med klackar eller plattform av medium längd.

Dekorationer av liten storlek, snyggt och elegant kompletterar den övergripande bilden. Du kan dekorera nacken med en ljus halsduk eller satinduk.

Klädstilar för sommaren

På sommaren vill varje tjej se ännu mer attraktiv och hon klarar av att göra detta med hjälp av en välvalad outfit.

På sommaren kan du bära en klänning av alla stilar: grekisk, imperium, år, trapez, fluffig, klänningskjorta, kombination, retro, bustier och jämn sport. Det beror helt på orsaken och situationen för vilken outfiten är vald.

Välj färg, längd och stil på figuren, tillbehör kompletterar bilden - och du kommer att skapa en riktig känsla. Glasögon, handväskor, skor och smycken kan vara mycket olika.

vinter

Du ska alltid se bra ut, även under årets kallaste tid. Oftast på vintern är stickade klänningar av olika stilar, längder och färger populära. De kombineras med en mängd olika handväskor och stövlar, lägger till turtlenecks, handskar. Tunika klänningar kan bäras under jeans eller vanliga leggings.

Vinterklänningar av tjocka tyger finns också i olika stilar:

 • med ärmar och utan dem
 • klänningar, tunikor;
 • klänningar, västar;
 • sundresses;
 • A-formad;
 • raka linjer.

Dessa stilar passar sjalar, halsdukar och kepsar, stövlar och låga skor, en mängd smycken, handskar och rockar. Under dem kan du också bära vanliga turtlenecks, varma tights och leggings.

kommentarer
 1. Alla
  14.02.2016

  Wow! Hur många stilar, och sällsynt, ser jag för första gången :)

Skriv en kommentar
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. För hälsa, kontakta alltid en specialist.

mode

skönhet

relationer