Klä stilar och modeller

Polo klänning är den perfekta lösningen för utomhusaktiviteter.

Polo klänning är den perfekta lösningen för utomhusaktiviteter.

gå med i diskussionen

 
Innehållet
  1. Vem är lämplig?
  2. längd
  3. Typer av fästelement
  4. Vad ska man ha på sig?
  5. skor
  6. tillbehör

Idag anses polo vara unisex kläder, men för många år sedan föreföll den först som en del av en mans träningsbyxa. Polotröja användes av män som var engagerade i samma sport. Gradvis polo "omskolas" från sportkläder till vardagligt slitage, och över tiden brukade tjejer också detta element i garderoben, om än i en något modifierad form.

Poloklänningen är en långsträckt skjorta med korta ärmar och en nedre kragen med knappar. Det är bekvämt och hindrar inte rörlighet, så det är bra för utomhusaktiviteter. De första poloklänningarna var mestadels ljusa nyanser och vanliga. Idag är färgutbudet av dessa outfits mycket rikare. Tvåfärgs- och trefärgsmodeller är populära, liksom klänningar med geometriska mönster.

Ofta väljer flickor mer feminina sorter av polo, till exempel med flätor på kjolen.

Vem är lämplig?

Klänning polo - en av de få typerna kläder som passar alla tjejer utan undantag. På grund av den enkla, halv-omgivande siluetten och den klassiska längden (till mitten av knäet), döljer den helt och hållet alla fel i figuren - om det är - och betonar fördelarna.

På idrottsflickor ligger dessa klänningar bäst - och inte överraskande, för att polo uppfanns exakt för att visa en vacker atletisk figur. Men de damer som inte betalar mycket uppmärksamhet åt denna sida av livet har råd med den här outfiten.

Klumpiga tjejer kommer att älska hur en poloklänning sitter på dem. Rak klippning, frånvaron av någon inredning i midjan och höfterna, i kombination med tjockt tyg maskerar den extra volymen i nedre delen. Men den korta ärmen och den lekfulla halsen på knapparna gör att du kan presentera en decolletezon i ett gynnsamt ljus.

längd

Eftersom poloklänningen ursprungligen var avsedd för sport utomhus, hade den en längd något över mitten av knäet. En sådan kjol betraktades som optimal eftersom den inte hindrade rörelse och tillät atletor att känna sig bekväma. Men med tiden har strikta krav på klänningens längd försvunnit, och idag i butikerna hittar du polomodeller med kjolar av olika längder - från mini till maxi.

lång

Lång klänning med kjol under knäet. För sportkläder är denna längd inte typisk, men poloklänningen har länge migrat från en sportsklädda till en avslappnad. En lång poloklänning ser väldigt ovanligt ut, tack vare en kombination av sportiga element (kort ärm, knapphalsband) och en romantisk kjol.

En lång poloklänning är inte lämplig för alla situationer, till exempel på ett kontor eller vid ett kulturellt evenemang, kommer det att se ut ur sin plats. Men en promenad runt staden är att gå till stranden eller handla helt enkelt oumbärlig.

En poloklänning med kjol till golvet är sällsynt, men det ser oerhört imponerande ut. Särskilt bra är den här modellen lämplig för långa tjejer - med en liten höjd kan den raka maxi kjolen deformera proportionerna i figuren.

midi

Midi-längden för en poloklänning anses vara en klassiker, så modeller med en medelstark kjol är mest populära. Denna klänning gör att du kan visa en sportfigur och smala ben utan att gå utöver gränserna för anständighet. Dessutom är det lätt att hämta skor för en långärmad poloklänning - det kan vara antingen mjuka textilskor eller sneakers eller sandaler.

Polo klänningar sys normalt av ljusa, naturliga tyger som är bekväma att engagera sig i kraftig aktivitet. Ofta väljer du bomull för detta ändamål. Men mer originalklänningar, sysade från "icke-sport" material, som denim.

kort

På sommaren finns det inte mer bekväma kläder än en klänning med mini-kjol. En kort poloklänning är perfekt för värmen, eftersom den inte passar figuren och sys av material som är bekvämt för kroppen. Samtidigt är de förkortade modellerna av sådana klänningar väldigt olika.

Korta poloklänningar med pläterad kjol och klämmer ner tennisspelarnas kläder. Denna outfit ser väldigt attraktiv ut. En mer romantisk bild kan skapas med hjälp av en mild poloklänning med en färg som har en kjol med lekfulla rufflar.

Ett annat alternativ är en kort poloklänning med kjol på dragsko. Monterad silhuett gör den vanliga sportkläderna mer feminin.

Typer av fästelement

knappar

Klassisk poloklänning fastnar med två eller tre knappar. Moderna modeller kan ha ett antal fästelement. Till exempel är modeller i safaristilen, som är knäppta till midjan eller längs hela längden, ganska populära nu.

nitar

Metallnitar på poloklänningar är en hyllning till modernitet. Sådana fästelement kan ofta ses på modeller av denim eller andra grova material. Klänningar i militär stil är vanligtvis fästa med naglar.

Blixtbult

Dragkedja finns mycket sällan på poloklänningar. Om det är närvarande, så går hela längden på klänningen. Polo klänningar med blixtlås är vanligtvis mycket enkla och utformade speciellt för sport.

Brist på fästanordningar

Ibland kan du se en poloklänning utan en lås. I det här fallet har klänningen inte en krage, men det finns en ovanlig hals, till exempel rund eller rektangulär.

Vad ska man ha på sig?

  • Med jacka eller tröja. Poloklänningen går bra med korta lätta jackor, som en bomberjacka. Det kommer också att se harmoniskt med en jeans eller tröja. För att skapa en bild av en tjej från det höga samhället, lägg på en polo-hals tröja med ett diamantmönster över poloklänningen.
  • Med huvudbonader. Klänningspolen kan kombineras med små halmhattar, baseballhattar, tennishattar eller sportshattar. För att skapa en bild i nautisk stil, sätt på en vit-och-blå polo cap-cap.
  • Täta byxor. Polokläderna används sällan med strumpbyxor - dessa delar av garderoben passar inte bra med varandra. Om det är kallt ute, kan du bära den här klänningen med skinny jeans, leggings eller leggings.
  • Strumpor eller knä strumpor. Många av oss bär inte dessa garderobsposter från barndomen - och förgäves. Tillsammans med en poloklänning ser vita strumpor ut ur skorna väldigt söta. Mer flirty och lekfull bild kan skapas med hjälp av hög golf.

skor

En poloklänning passar inte med klassiska skor, så det är ett bra alternativ för dem som inte gillar höghåriga skor. Men med den här outfiten kan du bära alla slags sportskor - från sneakers och slutar med tennisskor. Med en poloklänning ser du bra sneakers och mockasiner.

De som föredrar mer feminina skor kan bära den här outfiten med ballettskor eller bekväma sandaler utan klackar. Sandaler eller skiffer är lämpliga för varmt väder. Glöm inte träskor och tofflor. De som gillar att bära läder, "holey" stövlar på sommaren kan säkert experimentera med denna sko och poloklänning.

tillbehör

Dekorationer. Sportklänning-polo smycken behövs inte, maximal - ljusa gummiarmband och märken med symbolerna på dina favoritlag. Om outfiten är gjord i en annan stil, är det ganska möjligt att ha några smycken till den. Naturligtvis kommer juvelerna inte att passa här, men enkla smycken eller diskreta smycken kommer att vara ganska lämpliga.

Bältet En poloklänning används ofta med ett bälte, eftersom det gör att du kan markera midjelinjen, vilket gör figuren mer feminin. Denna outfit ser bra ut med ett vävt läderband eller med ett tunt bälte av textilier.

Klocka och glasögon. Med en poloklänning är det bättre att inte bära för många tillbehör samtidigt. Det är bättre att välja de mest nödvändiga och funktionella sakerna. Den här klänningen passar utmärkt för massiva sportskläder och stora solglasögon.

Skriv en kommentar
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. För hälsa, kontakta alltid en specialist.

mode

skönhet

relationer